Nätbankskoder

Du behöver nätbankskoder eller mobilcertifikat för att kunna logga in på tjänsten. Om du saknar koder kontakta ditt eget bankkontor.

Certifikat

Några webbläsare och speciellt äldre versioner av dem kan varna för certifikatet. Du kan försäkra dig om att du kommunicerar med tjänsten MinSkog.fi genom att kontrollera i certifikatets uppgifter att det har beviljats Finlands skogscentral. Trots varningsmeddelanden är anslutningen trygg och tillförlitlig.

Hastighet

Hastigheten beror förutom på anslutningshastigheten också på vilken webbläsare du använder. Tjänsten fungerar med de vanligaste webbläsarna. kartorna fungerar dock långsammare med Internet Explorers version 8 och det kan förekomma fel vid utskrivningen. Om du använder Internet Explorer 8 lönar det sig att uppgradera webbläsaren till en nyare version. Mest positiv respons på kartan har vi fått av dem som använder Firefox- eller Chrome-webbläsarna.

Skriva ut kartor

Det har förekommit enstaka problem med att skriva ut kartan med vissa arbetsstationer och webbläsare. Firefox skriver ut kartan korrekt i de flesta fall. Därför rekommenderar vi att du använder den.

Mobil användning

Du kan använda tjänsten MinSkog.fi med mobila anläggningar. Tjänsten har i princip en så lätt konstruktion som möjligt. Kartan kan fungera på olika sätt med olika mobila anläggningar. Kartan kräver att du har aktiverat Javascript.