Metsänomistajan verkkopalveluita | Metsään.fi

Metsänomistajan verkkopalveluita

Metsään.fi-palvelu on Suomen käytetyin sähköinen metsäpalvelu. Se helpottaa metsäasioidesi hoitoa ja yhteydenpitoa meihin ja muihin metsäalan toimijoihin. Verkossa on tarjolla myös muita metsäpalveluita. Ne täydentävät toisiaan ja niitä voi käyttää rinnakkain riippuen siitä, mitkä koet itsellesi tarpeellisiksi. Alle olemme keränneet metsäverkkopalveluita, jotka voivat suostumuksellasi hyödyntää Metsään.fi-palvelussa olevia metsävaratietoja.

 

Voit hyödyntää puunmyynnissä sähköisiä verkkopalveluita. Kuutio.fi on metsänomistajien ja puunostajien yhdessä tuottama sähköinen puukauppapalvelu.

Kuutio on helpoin tapa myydä puuta. Se on kaikille metsäalan toimijoille avoin sähköinen kauppapaikka, josta hyötyvät yksityiset metsänomistajat, metsänhoitoyhdistykset, sahateollisuus, metsäteollisuus ja metsäenergiapuolen toimijat. Metsänomistajille maksuton Kuutio tekee puukaupasta helppoa ja takaa puulle aina oikean hinnan.

www.kuutio.fi

 

Muita sähköisiä palveluita metsänomistajille

AgriSmart – Suonentieto

AgriSmart on viljelijän, metsänomistajan ja urakoitsijan tehotyökalu. AgriSmart toimii nettiselaimessa ja käyttö on optimoitu mobiilikäyttöön. AgriSmartin karttanäkymästä käyttäjä näkee peltolohkot, metsäkuviot, kuvalliset muistiinpanot ja ajoneuvoseurannalla varustettujen työkoneidesi sijainnit. Metsäkuviot voi tuoda tiedostona Metsään.fi-palvelusta.

www.suonentieto.fi/tuotteet/agrismart/

 

eMetsä – Stora Enso

eMetsä-verkkopalvelussa metsäsi tapahtumat pysyvät ajantasalla. Siirrämme luvallasi Metsään.fi-palvelusta tiedot eMetsään helposti. Näet ajantasaisen metsäsuunnitelman, omat puukauppatietosi, kartat ja voit seurata miten puunkorjuu edistyy. Puukaupan jälkeen metsäsi jatkaa kasvua Tähtitilillämme, hyvällä korolla.

www.emetsa.fi

 

Kantoon

Bitcomp Oy:n Kantoon-palvelulla saat Metsään.fi-palvelun tiedot helppokäyttöiseen mobiilisovellukseen. Sovelluksessa näet mm. hoitotöiden tulo- ja menoarviot, kiinteistöraja-aineistot, ilmakuvat ja taustakartat koko Suomesta sekä laserkeilausaineistoja. Voit myös paikantaa itsesi liikkuessasi maastossa, kirjata omia merkintöjä ja ottaa yhteyttä palveluntarjoajiin.

www.kantoon.fi

 

Metsäselain – Metsänomistajat

Metsänhoitoyhdistysten jäsenille on Metsäselain mobiilimetsäsuunnitelma, jonka voit ladata älypuhelimeen. Metsäselaimen käyttöönottoa varten tarvitaan ajantasainen metsäsuunnitelma. Metsäselaimessa on Suomen ajantasaiset maastokartat, tilarajat ja ilmakuvat oman metsäsuunnitelmasi tietojen lisäksi. Metsäselain toimii myös ilman nettiyhteyttä.

www.metsaselain.fi

 

Metsäverkko-palvelu – Metsä Group

Metsä Group ja Metsäverkko-palvelu. Kun annat meille Metsään.fi-palvelussa metsävaratietojesi siirtoluvan, voimme palvella sinua paremmin. Jäsenillemme maksuttomassa Metsäverkko-palvelussa voit mm. päivittää Metsään.fi-palvelusta tuotuja metsävaratietoja ja tehdä sähköisesti puukauppaa. Metsäverkko mobiilissa metsäsuunnitelmasi on aina mukanasi.

www.metsaverkko.fi

 

OPn Metsä

OPn Metsä tarjoaa kokonaiskuvan metsäsi arvosta ja neuvoo sinua hoitamaan metsäomaisuuttasi luonnon ja talouden huomioiden. OPn Metsä yhdistää julkisesti saatavilla olevaa tietoa Metsäkeskuksesta, Maanmittauslaitokselta ja Luonnonvarakeskuksesta. Luvallasi siirrämme palveluun myös omaa metsäomaisuuttasi koskevat tiedot Metsään.fi-palvelusta. OPn Metsä on maksuton palvelu.

www.op-metsa.fi

 

Tapio - metsäalan työkalut

Modernit ja suositut metsäalan työkalut ja tietosisällöt käyttöösi:
TAPIO ForestKIT - Ammattitasoinen verkkosovellus metsävarojen ja metsänhoitotöiden hallintaan.
TAPIO Maastotaulukot - Metsänhoidon suositusten keskeinen sisältö mobiilisti.
TAPIO Metsänhoitokortisto - Hyvän metsänhoidon aina ajantasainen tietokirjasto.
TAPIO ForestTEST - Laadukkaita verkkokursseja taimikonhoidosta taloustaitoihin.

www.tapio.fi/tuotteet

 

Trestima

Trestima näyttää kuviokartan, jonka perusteella metsänomistaja löytää kuviot metsässä. Jos omistaja tarvitsee näppituntuman puuston arvosta, hän voi ostaa kuvapaketin ja valokuvata metsänsä. Esimerkiksi muutaman hehtaarin metsäkuvion tiedot kuten puulajit, läpimitat, lukumäärät, tilavuus, selviävät 5-10 kuvalla.

www.metsanmyynti.fi

 

UPM - sähköiset palvelut

UPM tarjoaa eri tarpeisiin räätälöityjä sähköisiä palveluja sivustolla www.metsamaailma.fi, www.uusimetsanomistaja.fi, www.upmyhteismetsa.fi, www.bonvesta.fi ja www.upmsilvesta.fi. Lisäksi sopimusasiakkaiden käytössä on MetsäSoppi-palvelu. Muita esimerkkejä sähköisistä palveluistamme ovat UPM Metsäni -mobiilisovellus ja UPM ProMetsä -verkkopalvelu aktiivisille metsänomistajille.

 

Wuudis

Wuudis on helppokäyttöinen sähköinen palvelu helpompaan metsäomaisuuden hoitoon. Wuudiksessa metsänomistajat, yritykset ja puunostajat kohtaavat. Markkinapaikalla kilpailutetaan hoitotyöt ja puukaupat ilmaiseksi. Wuudis kehittyy voimakkaasti kohti metsäomaisuuden hoidon kokonaisvaltaista digiajan hallintapalvelua, joka synkronoituu viranomais- ja satelliittitietojärjestelmiin.

www.wuudis.com